Hier loopt alles zo natuurlijk mogelijk. Wij vertegenwoordigen de basisprincipes van moderne bedrijfsvoering van een hertenhouderij, om de dieren de maximale vrijheid, de beste voeding en de best mogelijke bescherming en verzorging te kunnen geven.

– Innes Moffat, Hertenindustrie Nieuw-Zeeland

Premium by Nature

Schijnbaar eindeloze groene graslandschappen, indrukwekkende bergketens, gletsjers en tropische wouden; de geographische verschillen van Nieuw-Zeeland trekken jaarlijks meer dan twee miljoen toeristen. Het  eilandenrijk in de Stille Oceaan is niet alleen bekend vanwege zijn flora en fauna, maar ook om zijn vooruitstrevende landbouw en uitgestrekte arealen voor het fokken van dieren.

Het milde klimaat, subtropisch op het noordereiland en gematigd in het zuiden, zorgt voor ideale omstandigheden voor het fokken van herten. Deze kan men niet vergelijken  met wat men in Europa onder fokken verstaat. De dieren leven het hele jaar door op de uitgestrekte groene vlakten van beide eilanden en leven niet op een kleine ruimte in grote stallen. Ze worden niet met opfokvoer gevoerd. Is er sprake van een strenge winter dan worden de dieren met natuurlijk hooi bijgevoerd.

Bij ziekte of verwonding worden de dieren medisch verzorgd. Nieuw-Zeelandse hertenhouders zijn in staat over elk dier nauwkeurige informatie te geven en bieden zo volledige traceerbaarheid en transparantie.

Om de ongerepte natuur te behouden, riep de Nieuw-Zeelandse hertenindustrie een actief milieuprogramma in het leven. Hiermee wordt het hechte netwerk van hertenhouders, verwerkings- en marketingbedrijven ondersteund. Samen ontwikkelen zij garantieprogramma’s ter bewaking van de agrarische invloed op het milieu.