Perfecte omstandigheden voor de moderne landbouw

Nieuw-Zeeland is  ’s werelds grootste exporteur van hertenvlees. De meeste van de uitgestrekte arealen bevinden zich in het zuidelijke berggebied van Nieuw-Zeeland in Canterbury, Otago en Southland. Zowel het bergachtige zuidereiland als ook het heuvelachtige landschap op het noordereiland, bieden ideale leefomstandigheden voor de dieren. 

In de fok grijpen Nieuw-Zeelandse hertenhouders zo weinig mogelijk in. Zo leeft het wild het hele jaar door in de vrije natuur, graast grassen en kruiden op uitgestrekte weides, drinkt water uit stromende beekjes en ademt de schone lucht van de Nieuw-Zeelandse natuur in.

Opfokvoer is voor Nieuw-Zeelandse hertenhouders een taboe.

Nieuw-Zeeland behoort wereldwijd tot de landen met de hoogste kwaliteitsnorm in de voedselverwerkende industrie.

Ook de Nieuw-Zeelandse hertenvleesindustrie werkt onder strenge hygiënische voorschriften en, hoewel aan de andere kant van de wereld gelegen, strikt onder EU-norm.  Alle hertenhouders en verwerkende bedrijven zijn gelicenseerd en elke fase in het productieproces, van houderij tot export, wordt streng gecontroleerd. Het vlees is gegarandeerd vrij van toevoegings- of conserveringsstoffen.

Het eilandenrijk in de Stille Oceaan is bovendien volledig bespaard gebleven van dierziekten, zoals BSE en mond- en klauwzeer.